vrijdag, juli 12, 2024

Informatieavond over Algeracorridor op woensdag 17 januari

Op woensdag 17 januari organiseert de gemeente een informatieavond over de herontwikkeling van de Algeracorridor. Op deze avond vertelt de gemeente over de stand van zaken en verdere planning.

Het verkeer tussen het Kralingseplein en de Krimpenerwaard staat bekend als de Algeracorridor. Op het Capelse gedeelte staan er geregeld files op de Abram van Rijckevorselweg en Algeraweg. De leefbaarheid en bereikbaarheid staat daardoor onder druk.

Om de doorstroming te verbeteren, worden verschillende maatregelen op korte termijn en lange termijn genomen. Op dit moment wordt onder andere gekeken naar het verlagen van de maximum snelheid op de Abram van Rijckevorselweg, het verdwijnen van de busbaan op de Algeraweg in de richting van het Capelseplein en het (gedeeltelijk) afsluiten van de Ketensedijk van de Algeraweg.

Informatieavond

Om woensdag 17 januari zijn mensen welkom op het gemeentehuis. Om 20.00 uur zullen wethouder Rik van Woudenberg (Capelle aan den IJssel) en wethouder John Janson (Krimpen aan den IJssel) de avond openen. Vanuit de gemeente worden de plannen verder toegelicht en wordt ingegaan op de planning voor de komende jaren.

Na afloop is er een kleine informatiemarkt. Inwoners kunnen daar terecht voor vragen over verschillende onderwerpen.


Meer informatie over het project is te vinden via www.capellebouwtaandestad.nl

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen