vrijdag, juli 12, 2024

Storm Pia op komst: verkeersdrukte verwacht en waterkering dicht

Donderdag trekt een Noordwesterstorm met de naam Pia over het land. Het KNMI heeft code geel aangekondigd. Er wordt onder andere extra verkeersdrukte verwacht en er worden verschillende stormvloedkeringen gesloten.

Storm Pia trekt vanuit Schotland boven Nederland langs richting Denemarken. Toch zullen we in Nederland ook merken dat er stormachtig weer is. Er kunnen in de regio windsnelheden tot 90 km/u zijn. Er is in Zuid-Holland code geel van kracht van donderdag 11.00 tot vrijdag 04.00 uur.

Door de wind kan er stormschade ontstaan. Denk daarbij aan losse dakpannen of een omgevallen boom. Op dit soort dagen is het druk op de meldkamer van de hulpdiensten. Bel daarom 112 bij acuut gevaar, maar anders het algemene brandweernummer via 0900-0904.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Verkeersdrukte

Er wordt donderdag en vrijdag extra verkeer op de weg verwacht. Dit komt zowel door storm Pia, maar ook vanwege de start van de kerstvakantie. Er wordt geadviseerd voor vertrek de actuele verkeers- en weersinformatie te raadplegen.

Sluiting stormvloedkeringen

Vanwege de storm zullen verschillende stormvloedkeringen gesloten worden. Ook de Hollandsche IJsselkering zal donderdag gesloten worden. Door de Noordwesterstorm wordt water vanuit zee richting de kust gestuwd. Tegelijkertijd staat het water in de rivieren ook hoger.

Rijkswaterstaat en de waterschappen zeggen de situatie in de gaten te houden en lokaal maatregelen te nemen om wateroverlast tegen te gaan. Er worden geen grote problemen verwacht. Naar verwachting zullen de waterstanden vrijdag weer dalen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen