vrijdag, juli 12, 2024

Game voor kinderen voor betere veiligheid op internet

Capelle aan den IJssel heeft zich bij project HackShield aangesloten om cybercriminaliteit aan te pakken. De jeugd kan via de game HackShield meer leren over veiligheid op het internet.

Kinderen zijn steeds vaker online: op de telefoon, computer of tablet. Toch is dit niet geheel zonder risico’s. Ook de gemeente ziet dit in en nodigen daarom kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud uit om HackShield te spelen.

Burgemeester Peter Oskam: “Als gemeente vinden we de online veiligheid van kinderen erg belangrijk. Daarom nodigen we kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud uit om HackShield te spelen. Ze worden dan Junior Cyber Agent van de gemeente. Tijdens het spel leren ze over de gevaren online. Denk aan hackers, phishing, oplichting en dergelijke. Met hun kennis kunnen ze zichzelf en hun omgeving (ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes) beschermen tegen online criminaliteit.”

Meedoen

Meedoen is heel makkelijk. Kinderen kunnen zich aanmelden via joinhackshield.nl. Het is gratis, maar vraag wel toestemming aan jouw ouders of verzorgers. Je kunt ook met de hele klas mee. Dan kan je dit aan de juffrouw of meester vragen.

Huldiging voor beste spelers

Spelers kunnen tijdens het aanmelden doorgeven in welke gemeente ze wonen. Ze worden zo Junior Cyber Agent van Capelle aan den IJssel. De beste spelers van de gemeente worden in maart gehuldigd en zo zijn er ook prijzen te winnen. Vul dus vooral de gemeente in.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen