vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente wil investeren in evenementen: “zorgen dat de stad nog meer bruist!”

De gemeente wil investeren in evenementen. Hiervoor komt een nieuw evenementenbeleid en wordt er extra geld vrijgemaakt om hierin te kunnen investeren. De gemeenteraad zal in december hier een besluit over nemen.

”Een aantrekkelijke stad is een stad waar mensen leuk kunnen wonen, werken én recreëren”, aldus wethouder Rik van Woudenberg (kunst en cultuur). ”Ik gun Capelle een stad met veel plezier, ontmoeting en levendigheid. Voor oud en jong.”

De bestaande feesten, zoals Koningsdag, Sinterklaas en de kermis blijven, maar de wethouder ziet graag dat er meer ’typisch Capelse evenementen’ kunnen worden georganiseerd, die jaarlijks terugkeren. Ook wil Woudenberg investeren in jongerenevenementen. Als voorbeeld geeft hij de jongerenavond tijdens Smaack XL. ”Dit alles moet een impuls geven aan de levendigheid van Capelle en zorgen dat de stad nog meer bruist!”

De gemeente wil stimuleren dat terugkerende evenementen worden georganiseerd, bij voorkeur van Capelse organisaties rondom lokale ambachten en/of producten, of met Capelse artiesten of met andere typisch Capelse onderwerpen. Organisatoren kunnen dan een plan indienen voor een periode van maximaal vier jaar. Bij een positieve evaluatie na een jaar krijgt het evenement voor de resterende periode subsidie.

Stadsfeest

Het Stadsplein wordt al enige tijd getransformeerd en moet als het aan de gemeente ligt een ‘bruisend plein voor jong en oud’ worden waar veel evenementen een plek krijgen. De gemeente wil eveneens onderzoeken of een jaarlijks terugkerend Stadfeest op het Stadsplein haalbaar is. Dit zou begin 2024 duidelijk moeten worden.

Extra kosten

Het nieuwe beleid brengt extra kosten met zich mee, zo laat de gemeente weten. “Om de plannen uit te voeren en om de gestegen kosten van evenementen te compenseren, stelt het college aan de gemeenteraad voor het evenementenbudget naar het niveau van andere vergelijkbare steden te verhogen.”

In december zal de gemeenteraad een besluit nemen over het nieuwe evenementenbeleid.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen