vrijdag, juli 12, 2024

Hoofdweg krijgt slimme verkeerslichten

De verkeerslichten op de Hoofdweg worden vervangen door zogeheten slimme of intelligente verkeerslichten. Hiermee wil de gemeente de doorstroming verbeteren.

Dagelijks rijden er ongeveer 24.000 motorvoertuigen over de Hoofdweg. Het is daarmee één van de drukste wegen in Capelle aan den IJssel. De verkeerslichten zijn aan vervanging toe en worden nu gelijk vervangen door slimme verkeerslichten. Op den duur worden ook op tientallen andere kruisingen in de gemeente de verkeerslichten vervangen door de intelligente versies.

“Inwoners gaan met de intelligente verkeerslichten straks merken dat het licht sneller op groen gaat als er geen verkeer van de zijwegen komt. Ze kunnen dan makkelijker doorrijden”, licht wethouder Rik van Woudenberg (Verkeer) toe. “Dit zorgt ook voor meer verkeersveiligheid en een betere luchtkwaliteit door minder CO2-uitstoot. Een win-win-win-situatie.”

Werkzaamheden

Vanaf 27 november start de gemeente met het vervangen van de verkeerslichten. Dit gebeurt op vijf kruispunten aan de Hoofdweg en één aan de Abram van Rijckevorselweg. Naar verwachting zal het op 14 maart 2024 af zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden. Verkeer moet rekening houden met enige overlast en bestemmingsverkeer kan mogelijk te maken krijgen met een korte omleiding.

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. In mijn beleving springen ze al automatisch op groen als je een stoplicht nadert. Vraag me dus af of het nig slimmer kan.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen