woensdag, juli 24, 2024

Capellenaar (67) niet welkom in Zuidplas na ‘onzedelijk benaderen’ jonge minderjarigen

Burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas heeft besloten een gebiedsverbod op te leggen aan een 67-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel, na meerdere incidenten waarbij de man ‘onzedelijk gedrag’ naar kinderen vertoonde.

Volgens de gemeente Zuidplas waren er dit jaar meerdere incidenten geweest in de periode van begin juli tot eind augustus. Er werden meerdere meldingen gemaakt over een fietser die onzedelijk gedrag vertoonde, de minderjarigen benaderde en onzedelijke uitspraken deed. Dit leidde binnen de gemeente Zuidplas tot maatschappelijke onrust en angstgevoelens bij betrokken minderjarigen en hun ouders. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

Aanhouding en gebiedsverbod

Aan de hand van de meldingen kon de man worden aangehouden door de politie. Hij heeft een gebiedsverbod voor de gemeente Zuidplas gekregen voor een periode van een half jaar. Deze kan nog worden verlengd. Als de man zich toch in Zuidplas begeeft, pleegt hij een misdrijf en kan hij direct worden aangehouden.

“Onzedelijke gedragingen leiden tot ernstige aantasting van het veiligheidsgevoel en zorgen voor onrust”, laat burgemeester Han Weber (gemeente Zuidplas) weten in een reactie. “Met het opleggen van het gebiedsverbod wil ik de rust weer terugbrengen en heeft de man een duidelijk signaal gekregen dat hij voorlopig niet welkom is in Zuidplas.”

Geen incidenten in Capelle bekend

Een woordvoerder van de Politie laat aan onze redactie weten bekend te zijn met de zaak. Hoewel er zich incidenten in Zuidplas hebben voorgevallen, zijn er voor zover bekend bij de Politie geen incidenten geweest in Capelle aan den IJssel. Een woordvoerder van de gemeente laat eveneens weten dat er bij hun ook geen meldingen bekend zijn. Zowel Politie als Gemeente geven aan dit soort zaken scherp te monitoren en te handelen indien nodig. Wijkagenten zijn op de hoogte gebracht over de zaak en de betreffende inwoner.

Indien mensen toch signalen hebben dat er sprake is van onzedelijke gedragen van een persoon in de gemeente, worden zij gevraagd hier contact over op te nemen met Politie en/of Gemeente. Team handhaving is (gedurende hun werktijden) te bereiken via 010 – 284 81 11. De Politie is te bereiken via 0900-8844. Bij spoed kan altijd 112 worden gebeld.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen