vrijdag, juli 12, 2024

Jannes van der Heide geïnstalleerd als tijdelijk wethouder

De gemeenteraad heeft maandag 13 november ingestemd met de aanstelling van Jannes van der Heide (Leefbaar Capelle) als tijdelijk wethouder. Hij vervangt hiermee Ans Hartnagel, die met ziekteverlof is. 

Al enige tijd kan Ans Hartnagel vanwege langdurige ziekte niet haar werkzaamheden als wethouder vervullen. Eerder namen de andere wethouders al taken over, maar inmiddels is duidelijk dat Hartnagel niet op korte termijn terug kan keren.

Vanwege de langdurigheid van de ziekte heeft Leefbaar Capelle bekend gemaakt dat Hartnagel haar functie als wethouder tijdelijk neer heeft gelegd: “De fractie van Leefbaar Capelle is van mening dat het om de continuïteit van bestuur te waarborgen nodig is mevrouw Hartnagel tijdelijk te doen vervangen.”

De partij heeft Jannes van der Heide naar voren geschoven als tijdelijk vervanger van Hartnagel. De fractie noemt hem vanwege zijn ervaring en kennis de ‘ideale kandidaat voor deze tijdelijke positie’.

De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering gestemd over de voordracht van Van der Heide als tijdelijk wethouder. Er werden 31 stemmen uitgebracht, waarvan dertig voor stemden. Eén raadslid heeft een blanco stem uitgebracht. Nadat de stemming voorbij was, werd Jannes van der Heide naar voren gevraagd om ten overstaan van burgemeester Peter Oskam de eed af te leggen.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Jannes van der Heide legt de eed af als nieuwe tijdelijke wethouder

Na afloop gaf kersvers wethouder Van der Heide aan dat het toch een beetje spannend was, maar noemde het ‘fijn’ dat er zoveel steun was. “Ik ben blij dat we zo de schouders eronder kunnen zetten. De omstandigheden zijn droevig natuurlijk. Ik wens Ans veel beterschap en ik hoop dat ze er zo snel mogelijk weer is, maar het werk ligt al lang stil. Het werd tijd dat er iemand bij kwam. We kennen de geschiedenis. We weten waar we nu staan en ik ben blij dat we nu vooruit kunnen.”

Nieuw gemeenteraadslid Leefbaar Capelle

Uit het ziekteverlofverzoek van mevrouw Hartnagel en de onderliggende doktersverklaring blijkt dat het niet te verwachten is dat mevrouw Hartnagel binnen 8 weken voldoende hersteld zal zijn om haar functie weer te kunnen gaan vervullen.

Met de installatie van Van der Heide als tijdelijk wethouder, vertrekt hij daarmee uit de gemeenteraad. Wethouders zijn namelijk geen onderdeel van de raad. Daarom is voor Leefbaar Capelle deze avond ook Leonie Kerver-Poppe geïnstalleerd als nieuw lid in de gemeenteraad.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen