vrijdag, juli 12, 2024

Van Cappellenfestival van start met uitverkocht openingsconcert

Vrijdagavond is het Van Cappellenfestival van start gegaan. Drie dagen lang zullen bezoekers van het festival getrakteerd worden op muziek van getalenteerde musici.

Het is voor het tweede jaar op rij dat het Van Cappellenfestival georganiseerd wordt. Drie dagen lang komen getalenteerde musici langs om verschillende concerten ten gehore te brengen. Ook zijn er gedurende het weekend verschillende activiteiten voor jeugdige muziekliefhebbers.

Het eerste festival was een succes en op de vrijdagavond wordt al snel duidelijk dat ook de tweede editie minstens zo succesvol zal worden. Alle kaarten voor het openingsconcert waren vooraf al uitverkocht en extra stoelen werden nog op het laatste moment tevoorschijn gehaald.

Openingsconcert

Na een kort welkomswoord van de organisatie was daarna het woord aan Rik van Woudenberg. Als wethouder van kunst en cultuur van de Gemeente Capelle aan den IJssel opende hij het festival.

De eerste avond was het openingsconcert “rondom romantiek”. De aanwezige musici gelden als jonge veelbelovende talenten en brachten in afwisselende combinaties diverse stukken ten gehoor. De vaardigheden van de muzikanten waren van buitengewoon hoog niveau en een genot voor het oor.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Wethouder Rik van Woudenberg opende het Van Cappellenfestival
Driedaags

In totaal duurt het Van Cappellenfestival drie dagen. Ook op de andere dagen staan verschillende namen op het programma die hoge verwachtingen scheppen bij de opvoeringen. Tevens zijn er op de weekenddagen verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Met de programmering heeft de organisatie met het Van Cappellenfestival iets unieks gecreëerd wat ook komende jaren iets geeft om naar uit te kijken in de gemeente.


Voor sommige optredens en activiteiten zijn nog kaarten beschikbaar. Ga voor meer informatie en toegangskaarten naar vancappellenhuis.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen