vrijdag, juli 12, 2024

Driedaags Van Cappellenfestival van 10 t/m 12 november

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 november verandert het oude centrum van Capelle aan den IJssel in een bruisende locatie met muziek, eten en activiteiten. Het Van Cappellenfestival wordt dan weer georganiseerd.

Nadat in 2022 het Van Cappellenfestival voor het eerst werd georganiseerd, smaakte dit snel naar meer. Komend weekend staat daarom alweer de tweede editie van het festival op het programma. Net als vorig jaar zijn de activiteiten weer op verschillende plekken.

Huiskamerconcerten en optredens

Het Van Cappellenhuis is de hoofdlocatie van het festival. Van vrijdagavond tot en met zondagmiddag vinden daar klassieke kamermuziekconcerten plaats door overwegend jonge musici die door de kenners “de sterren van de toekomst” genoemd worden.

Op zaterdag zullen er verschillende optredens plaatsvinden in de Dorpskerk. Er zullen jonge talenten als solist en als ensembles muziek ten gehore brengen. Ook treedt het Young Talent Orchestra van het Hellendaal Instituut/Codarts op.

Kinderprogramma

Ook voor de jongere inwoners zijn er tal van activiteiten, verspreid over meerdere locaties. Bij Wijkpunt de Torenhof kan zaterdag onder begeleiding van een ervaren docent hun eigen muziekinstrument maken.

Bij de Gemeentewerf zijn op zondag meerdere activiteiten te doen. ’s Morgens voert het Vespucci Kwartet met acteur Steef Hupkes de nieuwe kindervoorstelling “Peter & de Draak” op. ’s Middags kunnen kinderen zich circusartiesten wanen tijdens de workshops gegeven door circusschool Hannes & Co. Ook kan deze dag op deze locatie een djembé-workshop worden bijgewoond. Deze laatste activiteiten is zowel voor jong als oud.

Eten en muziek

Ook zijn er verschillende restaurants waar bezoekers getrakteerd worden op muziek tijdens lekker eten. Op zaterdag of zondag zullen studenten van het Codarts Conservatorium lichte muziek spelen rond lunch- of borreltijd. De deelnemende restaurants zijn Het Perceel, Fuiks eten&drinken, De Beren Capelle-Zandrak, en Leefgoed De Olifant.


Toegang en meer informatie

Meer weten over de programmering, tijden of toegangskaarten? Ga dan naar de pagina van het festival op vancappellenhuis.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen