woensdag, juli 24, 2024

Scholen eerder dicht, omgevallen bomen en sluitende IJsselkering: zo verliep storm Ciarán in Capelle

Storm Ciarán trok donderdag 2 november over Nederland. Voornamelijk langs de kust waren de windsnelheden het hoogst, maar ook in Capelle aan den IJssel zorgde de herfststorm voor overlast.

In Zuid-Holland was vanaf 13.00 uur code oranje van kracht. Sommige scholen besloten hierdoor eerder te sluiten om leerlingen veilig naar huis te sturen, voordat de wind echt hard werd.

Stormschades

De brandweer moest ook diverse keren op pad om in de gemeente verschillende stormschades af te handelen. Op de Roekstraat was bijvoorbeeld een reclamedoek weggewaaid van een bouwplaats en op auto’s terechtgekomen.

Ook waren er op verschillende plekken bomen omgevallen, zoals twee forse bomen aan het Valeriusrondeel en het Rinus Terlouwpad. Verder lijkt het mee te hebben gevallen, vergeleken met eerdere stormen.

Blijf alert

Het is momenteel ook nog oppassen. De wind is namelijk nog sterk. Morgen is het ook raadzaam alert te blijven. Op plekken, zoals bijvoorbeeld het Schollebos, zullen er nog loshangende takken hangen. Deze kunnen nog naar beneden vallen.

Hollandsche IJsselkering gaat dicht

Vanwege de verwachte hoogwaterstand wordt vannacht de Hollandsche IJsselkering gesloten. Dit meldt Rijkswaterstaat. De kering zal om half drie ’s nachts dichtgaan en zal naar verwachting vrijdag rond het middaguur weer geopend worden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen