woensdag, juli 24, 2024

Capelle hangt vlag halfstok voor Midden-Oosten

De gemeente heeft de vlag van Capelle halfstok gehangen. Dat doen ze “voor alle burgerslachtoffers die gevallen zijn bij het hevige geweld in het Midden-Oosten”, aldus burgemeester Peter Oskam. Het gaat dan niet alleen om de oorlog tussen Israël en de Palestijnse gebieden, maar ook voor de aardbeving in Afghanistan.

De burgemeester leeft mee met alle Capellenaren die familie of vrienden hebben in het gebied. De vlag hangt er echter niet alleen voor de gebeurtenissen in Israël en de Palestijnse gebieden, maar ook voor Afghanistan. “De uitbraak van het geweld in Israël en de Palestijnse gebieden, maar ook de vele slachtoffers die zijn gevallen in Afghanistan door een vreselijke aardbeving, raken ons allemaal diep.”

Andere steden

Veel overheidsinstanties en gemeenten hangen maandag de vlag halfstok voor de slachtoffers die er tot nu toe zijn gevallen. Terwijl er op het Binnenhof en in Amsterdam de Israëlische vlag is gehesen, kiezen onder andere Rotterdam en Utrecht ervoor om hun eigen vlag halfstok te hangen. Ook Capelle gaat daar dus in mee.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen