woensdag, juli 24, 2024

Burgemeester reikt akte uit aan nieuwe lichting kinderverkeersbrigadiers

De Jacobus Koelmanschool en Admiraal de Ruyterschool zijn een lichting kinderverkeersbrigadiers rijker. Met zichtbare kleding, een fluit én stopbord in de aanslag maken de kinderen zo de wegen rondom hun scholen veiliger.

Inmiddels zijn de kinderverkeersbrigadiers een begrip in de gemeente. Bij de start en het einde van een schooldag helpen de kinderen bij het oversteken rondom hun scholen. Samen met een verkeersouder leiden ze het verkeer in goede banen.

Voor de zomervakantie is een nieuwe lichting kinderen van de Jacobus Koelmanschool en Admiraal de Ruyterschool getraind. Van de politie hebben ze geleerd hoe ze veilig aanwijzingen kunnen geven aan automobilisten.

Burgemeester Jan Luijten bezocht deze week de kinderen en reikte ze hun akte uit. Dat houdt in dat ze nu officieel als verkeersbrigadier gezien mogen worden. Dit betekent dus dat automobilisten ook hun aanwijzingen moeten volgen. Doen zij dit niet, dan riskeren ze een boete.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen