vrijdag, juli 12, 2024

Rotterdammer (22) krijgt kleine vier jaar celstraf voor fataal ongeval op A20

De 22-jarige Rotterdammer die terecht stond voor het veroorzaken van een verkeersongeval op de A20, waarbij een 54-jarige man uit Capelle kwam te overlijden, moet enkele jaren de cel in. De staf viel lager uit dan wat het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.

Op de bewuste avond reed de jonge bestuurder met vrienden in een auto over de A20. De auto haalt daarbij een snelheid van 250 kilometer per uur, terwijl de Rotterdammer zijn telefoon vasthoudt om zijn rit te filmen. Ter hoogte van Schiedam gaat het fout en crasht de jongeman tegen in totaal twee andere auto’s. Eén van die auto’s sloeg meermaals over de kop. De bestuurder hiervan, een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel, komt ter plekke te overlijden.

In de rechtszaal ontkende de 22-jarige jongen eerder nog over verschillende feiten, tot ergernis van nabestaanden. Zo verklaarde hij bijvoorbeeld maar 120 kilometer per uur te hebben gereden, ondanks dat sterk bewijs dit tegenspreekt.

Roekeloos

Het OM vond doodslag bewezen en eiste een celstraf van acht jaar en daarbovenop een rijontzegging van tien jaar. De rechter ging niet mee in deze eis en legde uiteindelijk drie jaar en negen maanden celstraf op. De rechter vond niet bewezen dat er sprake was van opzet, maar puur van uiterst roekeloos rijgedrag. Ook mag de Rotterdammer na het uitzitten van zijn straf vijf jaar niet rijden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen