vrijdag, juli 12, 2024

Celstraf en rijontzegging geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval A20

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht jaar celstraf en een rijontzegging van tien jaar geëist tegen een 22-jarige Rotterdammer voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A20 op 7 mei 2021. Een andere bestuurder, een 54-jarige man uit Capelle aan den IJssel, kwam ter plekke te overlijden.

Op de bewuste avond is de jonge Rotterdammer met drie andere inzittenden over de A20 aan het rijden. Getuigen verklaarden die avond te hebben gezien dat hij veel te hard reed, iets wat bevestigd wordt door het OM: “Hij haalde daarbij pieksnelheden van rond de 250 kilometer per uur.”

Ter hoogte van Schiedam gaat het dan fout. Een eerste auto wordt geraakt en belandt daardoor in de vangrail. Daarna botst de verdachte ook op een tweede auto. Deze belandt in een slip en slaat meerdere keren over de kop. De Capellenaar die achter het stuur zat, is op slag dood. De andere betrokkenen komen er met lichte verwondingen vanaf.

De beginnend bestuurder uit Rotterdam wordt aangehouden. Uit een speekseltest blijkt dat hij onder invloed van cannabis verkeerde. Ook zou de jongen tijdens het rijden zijn telefoon hebben gebruikt om zijn dollemansrit te filmen.

Strafeis

De 22-jarige Rotterdammer stond dinsdag 19 september voor de rechter. De officier van justitie beschuldigde hem van doodslag en twee keer poging daartoe. Er werd een celstraf van acht jaar en een rijontzegging van tien jaar geëist.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen