woensdag, juli 24, 2024

Politie neemt drie elektrische steps in beslag bij scholen

De politie heeft afgelopen week gecontroleerd op het gebruik van vervoersmiddelen rondom scholen in Capelle aan den IJssel. Daarbij werd er extra aandacht gevestigd op het gebruik van elektrische stepjes. Drie daarvan zijn in beslag genomen.

Elektrische steps zijn gemakkelijke vervoersmiddellen. Ouders brengen er hun kinderen mee naar school en kinderen gebruiken de steps zelf ook. Echter, vrijwel alle elektrische stepjes en ook elektrische mini-bikes zijn in Nederland niet goedgekeurd en daarmee illegaal voor gebruik op de openbare weg.

In het geval van een aanrijding ben je op een elektrische step niet verzekerd en ben je altijd deels aansprakelijk omdat het een gemotoriseerd voertuig betreft. Om deze reden controleert de politie steekproefsgewijs op het gebruik van de tweewielers.

Bekeuring

De politie betrapte afgelopen week meerdere mensen die rondreden op elektrische steps. Twee bestuurders hadden al eerder een waarschuwing ontvangen en kregen ditmaal een bekeuring uitgeschreven. Ook werden hun stepjes in beslag genomen. De bekeuring kost 290 euro exclusief 9 euro administratiekosten.

Een derde bestuurder ging er bij het zien van de agenten vandoor en kon daarna direct zijn step inleveren. Ook kreeg hij een boete.

De politie zal de komende tijd vaker controleren op het gebruik van de steps.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen