vrijdag, juli 12, 2024

Capels talent Lauren Molengraaf (17) tekent contract bij FDJ-SUEZ

Ze was vooralsnog vooral actief bij het veldrijden en op de mountainbike, maar de Capelse Lauren Molengraaf zal volgend jaar ook haar profdebuut maken bij wegkoersen. Ze heeft hiervoor een tweejarig contract getekend bij het Franse FDJ-SUEZ.

Lauren Molengraaf geldt als een groot talent in de fietswereld. Met regelmaat weet ze haarzelf naar het podium te fietsen. In 2022 werd ze onder andere voor de zevende keer op rij Nederlands kampioen mountainbike, Europees kampioene mountainbike team relay en Europees kampioene veldrijden.

Drie teams

Woensdag 20 september werd bekend gemaakt dat Molengraaf voor het Franse FDJ-SUEZ zal uitkomen bij de wegkoersen. Wat de situatie bijzonder maakt, is dat ze ook in de andere disciplines actief blijft. Bij het veldrijden koerst ze voor Intermarché-Circus-Wanty en op de mountainbike voor Lapierre Mavic.

Europees Kampioenschap

Komende zondag komt Molengraaf op het Europees Kampioenschap in Drenthe uit in de wegwedstrijd van de junioren.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen