woensdag, juli 24, 2024

Cor Schaatsbergen verlaat Leefbaar Capelle en neemt zetel mee

Cor Schaatsbergen stapt uit de partij Leefbaar Capelle. Dat heeft de partij zaterdag bekend gemaakt in een persbericht en bevestigt hijzelf aan deze nieuwssite. Schaatsbergen neemt zijn zetel mee en blijft dus in de gemeenteraad. De reden voor zijn vertrek zou een meningsverschil zijn over de tijdelijke vervanging van wethouder Ans Hartnagel.

Wethouder Hartnagel is al geruime tijd ziek en heeft besloten zich tijdelijk te laten vervangen. “Voor de tijdelijke vervanging waren twee kandidaten beschikbaar en benoembaar. De fractie heeft ervoor gekozen voormalig wethouder Dick van Sluis voor te dragen als vervangend wethouder. De andere kandidaat voor deze tijdelijke vervanging kwam uit de fractie van Leefbaar Capelle”, aldus de partij in het persbericht. Het is niet duidelijk wie de andere kandidaat was om Hartnagel te vervangen.

Geen gevolgen voor college

De partij heeft nu tien zetels in de gemeenteraad. Ook is Leefbaar onderdeel van het Capelse college, maar ondanks het vertrek van Schaatsbergen behoudt het college zijn meerderheid. “De fractie van Leefbaar Capelle betreurt de ontstane situatie, maar dit zal geen consequenties hebben voor de inzet van Leefbaar Capelle voor Capelle en de Capellenaar”, aldus de partij in het persbericht.

Eerder raadsleden uit partij gestapt

Het is niet de eerste keer dat er raadsleden uit Leefbaar Capelle zijn gestapt. Net voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 stapte Martin van Gent uit de partij. Hij startte samen met Marita Pengel een nieuwe partij: Capels Bewoners Belang. Daarna besloten onder andere nog twee andere Leefbaar raadsleden uit de partij te stappen en zich bij Van Gent aan te sluiten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen