vrijdag, juli 12, 2024

Celstraffen voor aanslagplegende Capellenaren

De 20-jarige Capellenaren Leon A. en Xavier L. zijn veroordeeld voor het plegen van verschillende aanslagen op restaurants van de keten Lobi BBQ. De rechter legde ze celstraffen op van 42 en dertig maanden, waarvan bij beide straffen tien voorwaardelijk.

Leon heeft bekend op 27 november 2022 te hebben geschoten op het restaurant aan de Claes de Vrieselaan in Rotterdam. Op dat moment was een schoonmaker nog in het pand aanwezig.

Een dag later waren zowel Leon als Xavier in Den Haag. Daar liet de eerste Capellenaar een explosief achter bij het restaurant van dezelfde keten aan de Hoefweg. Het pakket kwam niet tot ontploffing en in de directe omgeving werd de Capellenaar aangehouden. Op zijn telefoon was voldoende bewijslast te vinden wat ook leidde tot de aanhouding van zijn plaatsgenoot.

Celstraffen

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van zes jaar en een straf van dertig maanden. De rechter legde tegen de tweede verdachte inderdaad de dertig maanden op, waarvan tien voorwaardelijk.

Tegen de eerste Capellenaar viel de straf lager uit dan geëist: in plaats van zes jaar werd er 42 maanden celstraf opgelegd, waarvan tien voorwaardelijk. De lagere straf komt omdat volgens de rechter onvoldoende bewezen kon worden dat er sprake was van direct levensgevaar bij het achtergelaten explosief in Den Haag.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen