vrijdag, juli 12, 2024

Streekmuseum Krimpenerwaard viert 70-jarig jubileum

Op vrijdag 18 augustus bestaat het Streekmuseum Krimpenerwaard precies zeventig jaar. Het museum nodigt iedereen uit om dit jubileum samen te komen vieren. Een bezoek aan het museum is die dag gratis.

Een passie voor geschiedenis leidde er in 1953 toe dat een aantal bewoners van Krimpen aan den IJssel de Stichting Oudheidkamer Krimpen a/d IJssel oprichtten. Ze begonnen het museum met als doel om ‘streekeigene vanuit Krimpenerwaard te koesteren en te bewaren’.

In 1965 stelde de gemeente een boerderij aan de IJsseldijk 312 beschikbaar aan de stichting. De restauratie duurde drie jaar. Gedurende die jaren kreeg de verzameling vorm: voorwerpen die rond 1900 werden gebruikt in de huishoudens, boerderijen en ambachtelijke bedrijfstakken in de Krimpenerwaard kwamen samen in de collectie. In 1998 werd het Streekmuseum Krimpenerwaard officieel opgenomen in het Nederlands Museum Register.

Jubileumactiviteiten

Op vrijdag 18 augustus kunnen mensen gratis het museum bezoeken. Voor de eerste bezoekers staat een stukje taart klaar. Maar let op: op is op.

In het najaar zegt het museum extra activiteiten te organiseren in het kader van het jubileum. Op de website van het museum zullen de laatste ontwikkelingen daarover zijn terug te vinden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen