vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente gaat kijken of Klaas Klinkertkade moet worden aangepast

De gemeente gaat kijken of de Klaas Klinkertkade aangepast moet worden. Afgelopen dinsdag reed daar een BSO bus, eerder bekend als Stint, het water in

Het was dinsdagmiddag flink schrikken voor kinderen en begeleidsters van Sport BSO Jada. Een van de twee elektrische bolderkarren – waarmee de groep naar een speeltuin was geweest – reed het water in nadat de begeleidster moest uitwijken voor een scootmobiel. Er belandde tien kinderen in het water. Gelukkig hielden zij alleen natte kleding over aan het ongeluk.

Te smal fietspad

Onder andere getuigen van het ongeluk zeggen dat het fietspad veel te smal is. “Als je met zo’n karretje net buiten het fietspad in de berm komt, kan het goed misgaan”, zegt iemand tegen de regionale omroep Rijnmond. En ook onze lezers zijn het eens met hem. “Ik snap niet waarom je met een grote Stint via de Klaas Klinkertkade gaat terwijl er genoeg alternatieven zijn”, reageert iemand.

Ook anderen zeggen dat je elkaar amper kan passeren. “Ik rij daar vaak met mijn scooter op het gedeelte waar het mag. Zelfs dan moet ik af en toe nog stoppen om een scootmobiel voor te laten gaan. Het is daar te smal voor beide gebruikers.”

Nieuw fietsbeleid

In een reactie laat de gemeente aan onze redactie weten dat zij gaan kijken of het fietspad aangepast moet worden, maar het ongeluk heeft daar niks mee te maken. Ze zien namelijk dat de gebruikers van fietspaden in de gemeente veranderen. Zo maken steeds snellere, maar ook steeds bredere fietsen en elektrische voertuigen gebruik van de Capelse fietspaden.

“De gemeente Capelle wil fietspaden daarom breder en veiliger maken, dat staat in ons coalitieakkkoord”, aldus een woordvoerster. “Momenteel werken we aan een nieuw fietsbeleid voor heel Capelle. Dit fietspad nemen we hierin vanzelfsprekend ook mee.”

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Men zou er ook voor kunnen kiezen de Klaasklinkert kade verboden voor Sints en fiets bolder karren. Een stukje omrijden moet geen probleem zijn

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen