zaterdag, juni 22, 2024

Zuidplas heeft geen lokale omroep meer, huidige omroep stort subsidie deels terug naar gemeente

Stichting Gouda Media (SGM) heeft afgelopen maand de subsidie als aangewezen lokale omroep in Zuidplas grotendeels teruggestort aan de gemeente. Dat blijkt uit vragen die gesteld zijn aan de gemeente door de lokale nieuwswebsite Gouwe IJssel Nieuws.

Met het terugstorten van de subsidie lijkt het erop dat Zuidplas zonder Lokale Omroep komt te zitten. Het boterde al niet tussen de vrijwilligers binnen Omroep Zuidplas, en nu ligt ook de nieuwe omroep na een krappe drie jaar plat. Zuidplas heeft dus op dit moment geen actieve lokale omroep meer.

De stichting heeft in Zuidplas de status van Lokale Omroep, daarbij hoorde een gemeentelijke subsidie van 29.245 euro voor dit jaar. De subsidie is een gemeentelijke bekostiging, die ervoor moet zorgen dat een lokale omroep financiële middelen beschikbaar heeft voor huisvesting, apparatuur en andere onkosten.

Gouwe IJssel Nieuws geeft aan dat SGM niet het volledige bedrag heeft terugbetaald. Er is 6093 euro niet overgemaakt, waarom niet het volledige bedrag is teruggestort is onbekend.

Afgelopen maand stopten de twee redacteuren van deze website als bestuursleden voor Stichting Gouda Media, dat deden zij naar aanleiding van documenten die ze hadden ingezien. Deze kwamen middels een WOO-verzoek onder ogen en waren niet eerder ingezien. De eigenaren achter Zuidplas Vandaag besloten om direct hun bestuursfunctie op te zeggen en verder te gaan als commercieel platform.

 

 

Lees verder over dit onderwerp

5 REACTIES

  1. Hilarisch! Zuidplasvandaag heeft 2,5 maanden voor niets gewerkt en Garro heeft zijn zakken gevuld. #boef

  2. Mede mogelijk gemaakt door Jeroen Buitenhek, Joke en Louis Bekker en wat gemeenteraadsleden die hun handen nu in onschuld wassen. Vooral de Bekkers pleegden dit uit pure rancune! Enge mensen, nooit binnenhalen!!

      • @roodkapje jeroentje heeft heel wat geslijmd en werkt nu bij de gemeente Zuidplas bij communicatie…. schijnt het kerkbankje met Verdoes van de SGP gedeeld te hebben en was VVD lid… tsja wie stemden voor…

  3. Je kon er de klok op gelijk zetten dat ons aller Joke onder haar oude schuilnaam op dit artikel zou reageren. Maar alle verwijten naar mij dat ik professioneel afzeiker naar Wiersema was, mijn motivatie hiervoor wordt hier onderschreven door haar. Bedankt voor mijn gelijk Joke! Beetje jammer dat je de goede intenties van Jef en Sebas zo te kakken zet, dat zijn goede jongens.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen