maandag, juni 17, 2024

Steek de handen uit de mouwen tijdens NLdoet in Krimpen aan den IJssel

- Advertisement -

Zoals ieder jaar organiseert het Oranje Fonds weer Nadoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Wij hebben op een rij gezet waar jij kan helpen in Krimpen aan den IJssel.

In het artikel hebben we de activiteiten opgenomen die op de NLdoet-website staan aangegeven. Klik op de link van de activiteit om te kijken of deze al vol is en voor informatie over het aanmelden.


Verpleeghuis Tiendhove
Vrijdag 10 maart | 09.00-14.30

Bij verpleeghuis Tiendhove worden vrijwilligers gezocht die willen helpen de entree en het terras op te fleuren. Zo moeten de plantenbakken worden schoongemaakt, de aarde ververst worden en nieuwe plantjes worden geplant. Ook op het terras kunnen tuin en potten worden voorzien van nieuwe planten en eventueel onkruid worden verwijderd. Zo kunnen gasten, medewerkers en bewoners van het verpleeghuis weer genieten van een gezellig terras en uitnodigende entree.

Zorggroep Prinsessenhof
Vrijdag 10 maart | 09.30-15.00

Bij de Prinsessenhof worden vrijwilligers gezocht die de bloembakken willen opfleuren en de ramen kunnen zemen. Zo worden de woningen van de oudere bewoners weer gezellig en aangenaam om naar buiten te kijken.

Streekmuseum Krimpenerwaard
Vrijdag 10 maart | 10.00-15.00

Het Streekmuseum Krimpenerwaard maakt zich tijdens NLdoet weer klaar voor de lente. Er zijn verschillende klusjes voor zowel binnen als buiten. Denk daarbij aan tuinwerkzaamheden, schoonmaak of klein onderhoud. Overigens laat het museum weten altijd op zoek te zijn naar nieuwe vrijwilligers.

Stichting the Future
Vrijdag 10 maart | 15.00-20.00

“We laten de winter en alle onzekere tijden rondom corona achter ons en pakken de draad weer op”, klinkt het bij Stichting The Future. Tijdens NLdoet kan je helpen in de buurtmoestuin en in het buurtrestaurant. “De gezelligheid moet weer als vanouds worden na 2 onzekere jaren.”

Scouting Jan Willem Friso
Vrijdag 11 maart | 09.30-17.00

De scouts van Scouting Jan Willem Friso zijn op zoek naar mensen die een handje kunnen helpen bij het onderhoud van hun wachtschip M.S. Bornrif. Onderhoud op een schip is belangrijk. Daarom zijn ze op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met schuur- en verfwerk, maar ook mensen die kunnen helpen schoonmaken.

Handbalvereniging SV De Treffers/Sportvereniging Van Vliet
Vrijdag 11 maart | 10.00-15.00

Bij de sportaccomodatie van SV Van Vliet/De Treffers is ook de hulp van verschillende vrijwilligers gewenst. Zo kun je je aanmelden voor een grote schoonmaak om de accomodatie weer schoon en opgeruimd te krijgen.

Ook is de vereniging op zoek naar vrijwilligers die verlichting kunnen aanbrengen in de container met opslagmateriaal. “Gezien de lange en soms donkere trainingsavonden is dit zeer gewenst”, laat de vereniging weten.

Speeltuintje Tuinstraat
Vrijdag 11 maart | 11.00-16.00

Er worden vrijwilligers gezocht om samen het speeltuintje aan de Tuinstraat klaar te maken voor de zomer. Samen wordt er geveegd, gesnoeid, plantjes gepoot en worden de zitbanken schoongemaakt. Ook zien de vrijwilligers het als mogelijkheid om nieuwe buurtbewoners te ontmoeten en ideeën voor activiteiten uit te wisselen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen