zaterdag, juni 22, 2024

Sportstichting Zuidplas en gymdocenten bundelen krachten met GymPlus Project

Met het project GymPlus heeft sportstichting Zuidplas de krachten gebundeld met gymdocenten van basisscholen in de gemeente. Het doel is om kinderen meer en beter te laten bewegen.

Docenten merken tijdens gymlessen dat kinderen minder bewegen dan vroeger. Ook hebben sommige kinderen meer ondersteuning nodig op motorisch vlak dan anderen, maar is daar simpelweg niet voldoende ruimte voor tijdens de regulieren gymlessen.

Met GymPlus krijgen kinderen extra ondersteuning. In kleine groepen wordt spelenderwijs gewerkt aan hun motorische vaardigheden. De lessen worden afgestemd op de individuele kinderen en stimuleert ze om verder te ontwikkelen. Wanneer het bewegen makkelijker gaat, beleef je vanzelf meer plezier eraan, zo is de gedachte.

Extra ondersteuning voor kinderen die het nodig hebben

De GymPlus lessen komen voort uit de zogeheten MQ scan, dit is een bewegingsparcours dat tijdens de gymlessen op school wordt gedaan door de gymdocenten. Hier komen scores uit die vanuit de Sportstichting samen met de gymdocenten worden besproken.

Uiteindelijk bepaalt de gymdocent van de school welke kinderen en ouders er benaderd worden om deel te nemen aan de GymPlus lessen. Op deze manier krijgen de kinderen die het het hardst nodig hebben, extra ondersteuning bij het verbeteren van hun motoriek en spelbeleving. De GymPlus lessen worden in alle dorpskernen aangeboden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen