maandag, juni 17, 2024

Jan Luteijn wordt waarnemend burgemeester Krimpen aan den IJssel

- Advertisement -

Jan Luteijn zal als waarnemer Martijn Vroom opvolgen en wordt vanaf 6 maart waarnemend burgemeester van Krimpen aan den IJssel. Vroom legt zijn ambt neer, omdat hij burgemeester wordt van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Martijn Vroom is eervol ontslag verleend als burgemeester, vanwege zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Vanwege het voortijdige neerleggen van zijn ambt in Krimpen aan den IJssel, is op zoek gegaan naar een (tijdelijke) opvolger.

Na gevoerde gesprekken met de fractievoorzitters is een gewenst profiel opgemaakt. Gebaseerd hierop werd de 63-jarige Jan Luteijn uit Numansdorp (gemeente Hoeksche Waard) voorgesteld als waarnemer. Na gesprekken tussen hem en de fractievoorzitters, is besloten Luteijn aan te stellen als waarnemend burgemeester.

Jan Luteijn zal op 6 maart worden benoemd door de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit. Op die datum wordt Martijn Vroom ook officieel benoemd tot burgemeester in Leidschendam-Voorburg.

Ervaring

Luteijn heeft geruime bestuurlijke ervaring. Kort geleden nam hij na twee jaar afscheid van de gemeente Barneveld als waarnemend burgemeester. Daarvoor was hij van 2018 tot en met 2019 waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. Tot de gemeentelijke herindeling van de Hoeksche Waard in 2019 was Luteijn vanaf 2011 burgemeester van de voormalige gemeente Cromstrijen. Daarvoor was hij van 2003 tot 2007 lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant en wethouder in Werkendam van 1999 tot 2011.

De aanstelling van Luteijn duurt tenminste een jaar. Naar verwachting wordt eind dit jaar de procedure gestart voor een nieuwe (kroonbenoemde) burgemeester.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen