dinsdag, juli 16, 2024

Burgemeester Zuidplas hangt vlag halfstok voor slachtoffers aardbeving Turkijke en Syrië

Burgemeester Han Weber heeft woensdagmorgen de vlag halfstok gehesen vanwege de aardbevingen in Turkije en Syrië. De gemeente Zuidplas stond tijdens het moment stil bij slachtoffers en betuigde steun aan de nabestaanden.

Burgemeester Han Weber roept zoveel mogelijk mensen op om een donatie te doen. De aardbevingen hebben inmiddels meer dan 40.000 slachtoffers geëist. Talloze woningen en andere gebouwen zijn door de aardbevingen verwoest. Hierdoor zijn nog eens vele gezinnen dakloos geworden.

Tekst gaat verder onder foto

Actiedag Giro 555

Vandaag wordt er een landelijke actiedag voor Giro 555 georganiseerd. Verschillende publieke en commerciële radio- en televisiezenders komen vandaag samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Vanavond zal burgemeester Han Weber tevens aansluiten bij een bijeenkomst die door de gemeente Gouda word georganiseerd. Deze regionale bijeenkomst vindt plaats om 19:00 uur aan de voorzijde van het oude Stadhuis op de Markt in Gouda. Ook hier wordt opnieuw stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbeving.

Tijdens de bijeenkomst worden er een aantal toespraken gehouden. Ook is er een moment van stilte en bezinning, en is er gelegenheid tot napraten in het Stadhuis. Er zijn burgemeesters uit Zuidplas, Waddinxveen en Gouda aanwezig. Ook is er een afvaardiging namens het Turkse Consulaat in Rotterdam en verschillende geloofsgemeenschappen vanuit de regio.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen