zaterdag, juni 22, 2024

Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert publiekswandeling bij Zevenhuizerplas

Op zaterdag 21 januari organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een publiekswandeling rond de noordoever van de Zevenhuizerplas. De tocht is speciaal voor vogelliefhebbers en iedereen die is geïnteresseerd in de natuur van dit natuurgebied.

De wandeling duurt twee uur en voert langs de eilandjes en rietvelden van de noordoever en via het fietspad in de Eendragtspolder. Gidsen laten onderweg verschillende mooie plekken zien en geven uitleg over de aanwezige flora en fauna. Ook vertellen ze over de geschiedenis van het gebied en hoe deze wordt onderhouden.

In de winterse maanden dient de plas als overwinteringsgebied voor vele vogels. Onderweg kan je ganzen, meeuwen, verschillende eendensoorten en diverse roofvogels spotten. Ook bestaat er kans op de dodaars, pijlstaart, ijsvogel of waterral, al zal je deze laatste vaker horen dan zien. Heb je nog nooit van deze soorten gehoord dan is dit een uitgelezen mogelijkheid om er meer over te weten te komen en ze hopelijk ook waar te nemen.

Verrekijker en warme kleding

De organisatie adviseert mensen om een verrekijker of fototoestel met telelens mee te nemen. Zo kan je op afstand de dieren aanschouwen, zonder dat ze gestoord worden. Daarnaast wordt aangeraden stevige schoenen en warme kleding aan te trekken.

Beginpunt

De start van de wandeling begint om tien uur ’s ochtends bij restaurant De Strandgaper (adres: Strandweg 1, Zevenhuizen). Rond het middaguur kom je hier ook weer terug. Aan de tocht zijn geen kosten verbonden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen