zaterdag, juni 22, 2024

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfspand aan Burgemeester Schalijlaan

In een bedrijfspand aan de Burgemeester Schalijlaan in Capelle aan den IJssel is maandagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. Rond 07.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand, waarbij vlammen uit het dak kwamen. 

Het gaat om een bedrijfsverzamelgebouw, waarin dus meerdere bedrijven zaten gevestigd. De brand zelf zou zijn ontstaan in het productiegedeelte van een cateringbedrijf dat onder andere Aziatische producten maakt.

Tekst gaat verder onder video

Al snel schaalde te brandweer op naar het sein ‘zeer grote brand’ om zo meerdere eenheden ter plaatse te laten komen om de brand te bestrijden. De brand bleek helaas te intens te zijn geweest, waardoor de brandweer het pand gecontroleerd moest laten uitbranden en zich te focussen op het voorkomen van overslag.

NL-Alert

Nadat het dak instortte, ontwikkelde de brand zich opnieuw en nam de rookontwikkeling weer toe. Daarop werd rond half tien een NL-Alert uitgestuurd om mensen te waarschuwen voor de rook.

Even na drie uur is het sein ‘brand meester’ gegeven. Wel zal er nog geruime tijd worden nageblust en worden er sloopwerkzaamheden verricht om de laatste brandhaarden op te sporen.

Wegafsluitingen

Vanwege de brand zijn de Hoofdweg en de Burgemeester Schalijlaan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid over de Schollevaartse Dreef – Laan van Magisch Realisme – Laan van Avant-Garde.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen