maandag, juni 17, 2024

Corona-herdenkplek bij Gezondheidscentrum

- Advertisement -

Krimpen aan den IJssel krijgt een corona-herdenkplek. De gemeente heeft een ontwerp gepresenteerd voor een boombank die moet worden gerealiseerd bij het Gezondheidscentrum.

De afgelopen jaren heeft de pandemie een grote impact gemaakt. De ingrijpende veranderingen die mensen hebben doorgemaakt, maar bovenal ook het verlies wat mensen mee hebben gemaakt. In Krimpen aan den IJssel wordt het overlijden van 81 inwoners toegeschreven aan covid.

Eerder besloot het college al om een corona-herdenkplek te realiseren. Er werd in eerste instantie gedacht aan een herdenkingsbos, maar daar zou geen ruimte voor zijn in de gemeente. Daarom is besloten om een kleinere herdenkplek te maken.

Zitten en overdenken

Er is gekozen voor een boombank. Deze is in samenwerking met Verkuil & Moree ontworpen. Het middelpunt is een wat grotere boom, een winterlinde, met daaromheen een bank. De plek wordt omringd met verhoogde borders met bij- en vlindervriendelijke planten. De plek moet een rustige locatie zijn waar alle inwoners kunnen zitten en overdenken.

Groene centrale locatie

Als locatie is gekozen voor een plek bij het Gezondheidscentrum. Daar is voldoende ruimte, ligt centraal en is groen, zo laat de gemeente weten. Rondom de herdenkplek zullen ook bomen met verschillende bloeitijden en/of kleuren worden geplant. Dit is besloten om de bank wat meer beschutting te geven.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen