vrijdag, juli 12, 2024

Verwerk verlies door corona met lotgenotengroep

Afgelopen jaren hebben corona en de bijkomende maatregelen voor verlies gezorgd bij mensen: geen afscheid kunnen nemen van een overledene, maandenlang nauwelijks mensen zien of spreken, niemand die je aanraakte. Hulp bij het verwerken hiervan kan via de lotgenotengroep.

Door de overheidsmaatregelen tijdens en na de lockdowns leefden mensen letterlijk op flinke afstand van elkaar. Mensen zijn sociale wezens en hebben (fysiek) contact en communicatie met anderen nodig.

Hiervan afgesneden zijn brengt een vorm van rouw op gang. Maatschappelijk werker Gerda Schuurmans: ‘De lotgenotengroep gaat over alle soorten verlies. Letterlijk iemand hebben verloren; maar ook bijvoorbeeld je werk of gezondheid verliezen, of je normale gevoel van veiligheid. Erover praten met elkaar helpt.’

Begeleiding

De lotgenotengroep wordt georganiseerd door Welzijn Capelle en het Platform Rouw, verlies en zingeving. Maatschappelijk werkers Gerda Schuurmans en Thea ten Wolde van Welzijn Capelle begeleiden de lotgenotengroep.

Data en locatie

In totaal zijn er vier bijeenkomsten op maandagen tussen 13.30 en 16.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 30 mei. De volgende twee op 13 en 27 juni, en de laatste bijeenkomst wordt gepland in overleg met de deelnemers. De bijeenkomsten worden gehouden in het Huis van de Wijk Midderwatering, aan Reigerlaan 66.

Aanmelden of meer informatie

Meer weten over de lotgenotengroep of aanmelden voor de bijeenkomsten? Neem contact op met het aanmeldbureau van Welzijn Capelle:

Per mail: aanmelding@welzijncapelle.nu
Telefonisch: 010 – 707 49 00 (doordeweeks van 9.00 tot 16.00 uur).

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen