donderdag, juli 18, 2024

Veiligheidsmarkt op 13 december bij station Schollevaar

Op dinsdag 13 december zijn bewoners en ondernemers van de wijk Schollevaar welkom op de Veiligheidsmarkt in en achter station Schollevaar. Gemeente, Politie, NS, Burgernet en Brandweer zijn aanwezig om alle vragen over veiligheid in de wijk rondom het station te beantwoorden.

 

De wijk Schollevaar heeft door het Schollebos afstand van de overige Capelse wijken. De afgelopen jaren is er volop geïnvesteerd met nieuwe rotondes, de groenvoorziening en de verbetering van de verlichting.

De gemeente zegt op de hoogte te zijn van de klachten van bewoners over veiligheid. Wijkwethouder Ans Hartnagel: “Schollevaar is een typische jaren tachtig wijk met hofjes, donkere hoekjes en onderdoorgangen. Dit geeft soms een onveilig gevoel. Door nu en in de toekomst zichtbaar en aanspreekbaar te zijn met de wijkhandhavers, willen we bewoners oproepen om overlast te melden. Kom dus naar de Veiligheidsmarkt, want een schoon, heel en veilig Schollevaar maken we met elkaar!”

Wat is er te doen tijdens de ‘Veiligheidsmarkt’

In en achter het NS station staan verschillende kraampjes. Er is voor het eerst de kraam ‘Handhaving in de wijk’. De wijkhandhaver geeft tips aan bewoners en beantwoord vragen. Bij toekomstige evenementen of activiteiten in Capelle zal de pop-up kraam ‘Handhaving in de wijk’ regelmatig worden ingezet.

Vanuit de NS is de beheerder van station Schollevaar aanwezig. Wijkagenten van Schollevaar zijn er met de koffiekar. Onder het genot van een warm kopje koffie kunnen bewoners in gesprek met één van de drie wijkagenten.

De Capelse Stadsmarinier Ondermijning laat bezoekers in de ondermijningbus kennis maken met de verschillende vormen van criminaliteit achter de voordeur, zodat die beter kunnen worden herkend. De Stadsmarinier Schollevaar is er voor allerlei vragen op het gebied van veiligheid.

Met app van Burgernet kunnen bewoners samenwerken met de gemeente en politie aan veiligheid in de buurt. Medewerkers staan klaar om uitleg te geven over Burgernet en het gebruik van de app.

Voor alle vragen die betrekking hebben op veiligheid en groen kan men bij de wijktoezichthouder groen terecht. En tot slot geeft de wijkbrandweerman bezoekers tips over brandveiligheid en wat te doen bij een woningbrand.

Verse oliebollen

De Veiligheidsmarkt vindt plaats in en achter NS station Schollevaar in Capelle aan den IJssel op 13 december 2022 van 13:00 – 17:00 uur. De koffie staat klaar en leerlingen van het Accentcollege serveren die dag verse oliebollen voor de bezoekers.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen