maandag, juni 17, 2024

Weggebruikers met openstaande belastingschuld van de weg gehaald

- Advertisement -

Dinsdag heeft de Belastingdienst in samenwerking met de Politie een controle gehouden in Krimpen aan den IJssel. Weggebruikers met openstaande schulden werden daarbij van de weg gehaald.

Langs de C.G. Roosweg (N210) stond een voertuig, uitgerust met een ANPR-camera. Deze leest de kentekens en geeft een melding als er iets aan de hand is. Voor deze controle werd specifiek uitgekeken naar personen met openstaande schulden bij de Belastingdienst.

Meerdere weggebruikers bleken nog schulden open te hebben staan en werden door de politie meegenomen naar een controlelocatie aan het Waalplantsoen. Daar werden de bestuurders verder doorgelicht.

Betalen of inleveren

Ter plaatse kregen de personen met schulden de keuze: of ze konden direct betalen, of er werd beslag gelegd op hun voertuig.

In totaal werd er €35.028 aan openstaande schulden geïnd. Vijf automobilisten konden de schuld niet betalen, waarna hun voertuig in beslag werd genomen. Twee bestuurders mochten na betalingsafspraken hun weg toch vervolgen.

Rijbewijs ingevorderd

Tijdens de controle liep ook een automobilist tegen de lamp met openstaande verkeersboetes. Deze bestuurder kreeg ook de kans de boetes, gezamenlijk ter waarde van 750 euro, te betalen. Omdat de automobilist dit niet deed, werd het rijbewijs ingenomen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen