zondag, juli 14, 2024

Streekmuseum Krimpenerwaard genomineerd voor Erfgoedparel 2022

Het Streekmuseum Krimpenerwaard is één van de vijf finalisten die kans maakt op Erfgoedparel 2022. De Erfgoedparel is een teken van waardering voor het werk dat vrijwilligers doen bij musea, archieven, molens, kastelen of andere erfgoedinstellingen in Zuid-Holland.

Het Streekmuseum is geselecteerd vanwege het project Istori-istori Maluku Krimpen aan den IJssel. In Krimpen aan den IJssel is een Molukse gemeenschap. Hun geschiedenis is een integraal onderdeel van de Krimpense geschiedenis. In samenwerking met de lokale Molukse gemeenschap heeft het museum het project gestart, zodat mensen meer te weten kunnen komen over de Molukse geschiedenis en cultuur.

Artikel gaat verder onder video

Naast het Streekmuseum zijn er vier andere finalisten: Stichting Biberbunker (Oostvoorne), gemeente Brielle, museum Vlaardingen, en Vereniging Vrienden van Archeon. Bekijk voor meer informatie over alle finalisten op de website van erfgoedhuis Zuid-Holland.

Publieks- en vakjuryprijs

Er zijn twee prijzen te vergeven: de publieksprijs en de vakjuryprijs. Voor beide prijzen ontvangen de winnaars naast de eer ook een geldbedrag van tweeduizend euro.

Voor de publieksprijs kunnen mensen stemmen op hun favoriete finalist. Stemmen kan onderaan de pagina van elke finalist.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Erfgoeddag op 3 november.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen