zaterdag, juni 22, 2024

Groot politieonderzoek op bedrijventerrein in Nieuwerkerk aan den IJssel

Op een bedrijventerrein aan het Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel is sinds dinsdagochtend een groot politieonderzoek gaande. De actie is onderdeel van een groot witwas- en drugsonderzoek.

Bij de ingang van het bedrijventerrein staan meerdere gespecialiseerde eenheden. Aan het begin van de weg wordt voorbijgaand verkeer gecontroleerd en voor de ingang van het bedrijf staan zwaarbewapende agenten met bivakmutsen.

Het onderzoek op het bedrijventerrein is nog gaande. Daarom zijn er nog geen details bekend over wat er op het terrein gebeurd en of er iets is gevonden.

Acties in binnen- en buitenland

Het onderzoek zou onderdeel zijn van een grootschalige politieactie. Sinds vanochtend vroeg zijn er op meerdere plekken in Nederland, maar ook in Luxemburg en Servië zouden acties gaande zijn.

Er zouden tot nu toe zeven verdachten zijn aangehouden, waaronder dus ook in Nieuwerkerk. Volgens de Politie betreft het een onderzoek naar een organisatie, die twee jaar geleden startte na informatie over “mogelijke criminele (en) ondermijnende activiteiten van de verdachten”.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen