dinsdag, juli 16, 2024

Herman Wiltink ontvangt gemeentelijke erepenning

Dinsdagmiddag 4 oktober nam de heer Herman Wiltink afscheid als voorzitter van de Commissie Bezwaarschriften. Vanwege zijn jarenlange inzet werd hij verrast met de Burgemeester W. van Waningpenning.

Wiltink vervulde de functie als commissievoorzitter al sinds 2004. Als een burger bezwaar maakt tegen een maatregel van de gemeente, komt dit terecht bij de Commissie Bezwaarschriften. Zij zijn een onafhankelijk orgaan, zodat het bezwaar op een eerlijke manier behandeld wordt.

Manier van werken is lovenswaardig

Burgemeester Martijn Vroom is vol lof over de jarenlange inzet van Wiltink en hoe hij heeft bijgedragen aan de relatie tussen het gemeentebestuur en de inwoners: “De ruimte die Herman Wiltink organiseerde voor beleidsmakers om inwoners meer tegemoet te komen is bijzonder te noemen. Door deze aanpak hebben ook de commissie en de meest betrokken ambtenaren en de vele Colleges van B&W meer dan het gewone voor de Krimpense inwoners kunnen betekenen.”

Zijn manier van werken is lovenswaardig en de reden waarom hij nu de gemeentelijke erepenning krijgt uitgereikt: “Dat hij de andere commissieleden daarin heeft ‘opgevoed’, is iets waar de gemeente en de inwoners hem dankbaar voor zijn. Al met al heeft hij daarom recht op de erepenning.”

Burgemeester W. van Waningpenning

De erepenning krijgen inwoners of organisaties die zich voor Krimpen aan den IJssel en haar inwoners lange tijd bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Lees meer over de erepenning op de website van Krimpen aan den IJssel.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen