dinsdag, juli 23, 2024

Politie legt alcoholcontrole Hoofdweg stil vanwege te groot aantal overtreders

Agenten hebben donderdagavond op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel noodgedwongen een alcoholcontrole stil moeten leggen. De politie besloot om rond half twaalf automobilisten te controleren op het gebruik van alcohol. Vrijwel direct werd een bestuurder onder invloed van de weg gehaald.

De agenten controleerden in hun laatste uurtjes van hun dienst verkeer afkomstig van en naar Nesselande en Nieuwerkerk aan den IJssel op alcohol. Dat de controle noodzakelijk was bleek wel uit het feit dat binnen een half uur er geen mogelijkheid meer was om nieuwe blaastesten af te nemen. Zeven overtreders moesten vervolgens na 20 minuten een blaastest afleggen op het ademanalyseapparaat. Zes van hen hadden daadwerkelijk teveel gedronken.

Rijverbod

De automobilisten kregen een rijverbod en krijgen een flinke bekeuring thuis gestuurd. Één bestuurder blies net in de marge en mocht na een uur zijn weg weer vervolgen. Hij verklaarde aan ons dat hij één zwaar biertje had gedronken, blijkbaar was dat net te veel om nog te mogen rijden.

Culinesse

Veel verkeer was afkomstig vanaf het festival Culinesse, het meeste verkeer was afkomstig van dit festival. Eerder op de avond reed een automobilist weg tijdens een alcoholcontrole op de Coriscalaan in Nesselande, hij sleurde een agent mee die vervolgens aangezichtsletsel op liep. De agent moest naar het ziekenhuis worden gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. De verdachte crashte met zijn auto even verderop op de Brandingdijk. Een andere automobilist kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Is het slim om een alcoholcontrole op de gebruikelijke rijbanen te doen? Secundaire rijbaan kan gedoseerd op aantallen worden gewerkt. Ik zou het bericht zoals hierboven aangegeven niet willen zien als Politiechef.
    Maar ja, daarom ben ik het ook niet geworden misschien.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen