zondag, juni 16, 2024

Zo’n 42 vluchtelingen opgevangen in hotel Nieuwerkerk, gemeente niet geïnformeerd

- Advertisement -

In het Van der Valk hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel verblijven sinds juli 42 vluchtelingen. De gemeente Zuidplas was hier echter niet over geïnformeerd en kwam hier bijna een maand later pas achter.

Zuidplas kwam erachter dat er vluchtelingen werden opgevangen in het hotel toen er een aantal mensen zich meldden bij de publieksbalie. Normaal gesproken worden gemeenten door het COA geïnformeerd over de komst van vluchtelingen. Dat was echter nu niet gebeurd. Het COA heeft excuses aangeboden. 

Geen goede zorg

De locoburgemeester Jan Willem Schuurman, de gemeentesecretaris en een aantal andere medewerkers hebben een bezoek gebracht aan de groep. Bij het bezoek bleek dat niet alle basisbehoeften waren aangeboden. De belangrijkste basisbehoeften zoals een gezondheidscheck, schone kleding en speelgoed voor de kinderen zijn toen aangeboden. 

“Bij de opvang van vluchtelingen vinden wij het als gemeente in ieder geval belangrijk dat er adequate zorg is voor hen en dat er open en transparant wordt gecommuniceerd naar inwoners. Helaas constateer ik dat het op die punten is misgegaan. Hierover hebben we vandaag ook zeer duidelijke gesprekken gevoerd met het COA. Het moge duidelijk zijn dat zij verder verantwoordelijk zijn voor de zorg voor deze mensen en het bieden van een passend vervolg van hun procedure”, reageert de locoburgemeester. 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen