zaterdag, juni 15, 2024

Miranda neemt na ruim 25 jaar afscheid van de Kleine Plantage

- Advertisement -

De Kleine Plantage in winkelcentrum Picassopassage wisselt van eigenaar. Miranda en haar man stoppen op 31 mei en gaan genieten van het leven. De nieuwe eigenaar trekt er op 1 juni al in.

Na meerdere jaren op de markt te hebben gestaan en ruim 25 jaar een bloemenwinkel te hebben gerund, zal het wel even wennen worden voor Miranda en haar man. Zij stond altijd in de winkel, terwijl hij de inkoop deed. Niet meer vroeg uit de veren, maar rustig wakker worden met een kop koffie.

De bloemenwinkel in het winkelcentrum
Toekomst

Op de vraag wat voor plannen ze heeft, is het antwoord simpel: “Lekker genieten van het leven, zoals de kinderen en kleinkinderen. Dingen doen die we al die jaren niet hebben kunnen doen. Het runnen van een winkel heeft een grote verantwoordelijkheid.”

Wel gaat ze de vaste klanten erg missen. “Neem bijvoorbeeld het jongetje dat vanmorgen nog even een rood plantenstukje kwam kopen. Hij ging vanavond naar de wedstrijd Feyenoord – AS Roma kijken.” Miranda pakt het plantenstukje in met een rood-wit lintje.

Miranda en haar man begonnen op de markt. Even later openden zij een fysieke winkel in het Alexandrium (toen nog de Oosterhof). Acht jaar geleden werd ook de winkel op het huidige Picassopassage geopend. De winkel op het Alexandrium werd gesloten.

Nieuwe eigenaar

Ze is blij dat er een nieuwe eigenaar is gevonden. “Zomaar stoppen was geen optie, veel klanten komen graag in de winkel en kopen een leuk boeket of een plantje. Met de overname van zowel de naam als de inventaris blijft het voor klanten een vertrouwde plek voor het kopen van een bosje bloemen.”

Mocht je nog een bloemetje willen kopen, Miranda en haar man zijn de aankomende dagen nog in de winkel aanwezig. Op 1 juni dragen zij de sleutel over aan de nieuwe eigenaar.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen