vrijdag, juli 12, 2024

Hoofdweg Rotterdam bij A16 afgesloten voor al het verkeer

Weggebruikers van de Hoofdweg moeten vanaf maandagochtend 16 mei rekening houden met een forse vertraging. Rijkswaterstaat is genoodzaakt om de Hoofdweg ter hoogte van de op- en afritten van de A16 af te sluiten voor al het verkeer. Uit onderzoek is gebleken dat de constructie van het viaduct niet meer in orde is.

Rijkswaterstaat plaatst tijdens de afsluiting een noodconstructie. Deze constructie moet ervoor zorgen dat het verkeer over de A16 kan blijven rijden. Het plaatsen van deze constructie gaat maandagmorgen van start. Dit zal zorgen voor een flinke verkeershinder. Vanaf dinsdagmorgen 24 mei is de weg weer beschikbaar.

Renovatie

Rijkswaterstaat is sinds 2021 bekend met de problemen van het viaduct. Zo wordt zwaar transport zo min mogelijk over het viaduct gestuurd. De renovatie van het viaduct stond gepland voor 2024. Het viaduct over de Hoofdweg (s109) in Rotterdam is gebouwd in 1966 en staat ingepland voor renovatie in 2024. Bij de voorbereiding van deze renovatie is de noodzaak voor ondersteuning op korte termijn naar voren gekomen. Op dit moment wordt bekeken of de renovatie van het viaduct naar voren kan worden gehaald.

Omleiding

Wie regelmatig gebruik maakt van de Hoofdweg om via de Bosdreef van en naar het centrum van Rotterdam rijdt moet er rekening mee houden dat je te maken krijgt met een flinke omleiding. Weggebruikers moeten afhankelijk van het vervoermiddel rekening houden met een extra reistijd van 20 – 30 minuten.

    •  Autoverkeer vanaf de Boszoom richting Prins Alexander en vice versa wordt omgeleid via de Prinsenlaan en de Koningslaan.
    • Fietsers volgen de route via het Lagelandsepad, de Blondeelstraat en de Koningslaan en vice versa.
    • De A16, afrit 27 richting Prins Alexander is open, verkeer volgt onderaan de afrit de omleidingsroute.
    • De toerit vanaf de Bosdreef naar de A16 richting Dordrecht blijft toegankelijk.
Verkeershinder blijft

Met het plaatsen van de ondersteuning gaat helaas het aantal rijstroken van twee naar één in beide richtingen. Hierdoor zal het tijdens de avondspits flink drukker gaan worden.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen