dinsdag, juni 25, 2024

Rotonde Herenburg krijgt vorm

De rotonde op de Burgemeester van Dijklaan met de Herenburg krijgt inmiddels zijn vorm. Werklui zijn vandaag gestart met het aanleggen van het verhoogde middenstuk.

De rotonde is onderdeel van de herinrichting van de Burgemeester van Dijklaan. De werkzaamheden zijn vorig jaar augustus van start gegaan. De weg was hoognodig aan vervanging en herinrichting toe. De weg was verslechterd, maar ook werd er vaak veel te hard gereden. Dit resulteerde in meerdere ongelukken met als dieptepunt een dodelijk ongeval.

Speciale aanleg

Het aanleggen van de rotonde was geen gemakkelijke klus. Omdat er langs het water leidingen voor de stadsverwarming lopen moest er een speciale bak worden gebouwd. Daaroverheen zijn betonnen platen gelegd, zodat de druk op de leidingen niet te groot wordt.

Rotonde waarschijnlijk eerder klaar

De gemeente verwacht dat de rotonde begin juli weer in gebruik genomen kan worden, eerder dus dan verwacht. De heropening van de Burgemeester van Dijklaan zal tegen die tijd feestelijk worden ingeluid.

Mensen die het nog leuk vinden om tussentijds naar de vorderingen te komen kijken, kunnen dit uiteraard nog doen vanaf de speciaal ingerichte kijkplaats.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen