donderdag, juli 18, 2024

Kijkplaats ingericht bij werkzaamheden Burgemeester Van Dijklaan

Al enige tijd zijn er werkzaamheden aan de Burgemeester Van Dijklaan in de wijk Schollevaar. Bij de huidige werkplaats wordt een bijzondere rotonde aangelegd. Vanwege de belangstelling voor de werkzaamheden is er bij het werkterrein een kijkplaats ingericht.

In totaal worden drie rotondes aangelegd op de Burgemeester Van Dijklaan. De rotondes moeten de snelheid uit het verkeer halen. In het verleden zijn namelijk meerdere ongevallen gebeurd, ook met dodelijke afloop.

Rotonde op heipalen

Sinds januari dit jaar wordt gewerkt aan de rotonde ter hoogte van de Herenburg. Dit is een bijzondere rotonde, omdat deze hele rotonde op een fundering komt te liggen van 429 heipalen.

De heiwerkzaamheden zijn nodig, omdat de rotonde voor een deel op de groenstrook komt te liggen. In de groenstrook liggen leidingen van onder andere de stadsverwarming en de energiecentrale. Op deze leidingen mag geen verkeersdruk komen. Daarom komt de gehele rotonde op een fundering te liggen net zoals een huis dat op heipalen staat.

Kijkplaats voor nieuwsgierigen

“De werkzaamheden zijn noodzakelijk uit oogpunt van verkeersveiligheid én goede ontsluiting van de wijk Schollevaar”, zo start wethouder Maarten Struijvenberg zijn uitleg.

“Maar we begrijpen ook dat dit voor de bewoners de nodige overlast oplevert. Door het werk zijn er veel omleidingen én door het heien is er geluidsoverlast. Omwonenden zijn nieuwsgierig naar het werk. Daarom hebben we een kijkplaats ingericht, zodat geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen.”

De kijkplaats ligt gelegen aan de zijde van de Herenburg.

Voor bouwvak klaar

Op woensdag 9 februari startte het heien. De 429 heipalen worden in vijf tot zes weken aangebracht. Dit is ook de reden waarom de werkzaamheden zoveel langer duren dat op het eerste gezicht verwacht wordt bij de aanleg van rotondes. Naar verwachting is de nieuwe rotonde voor de bouwvakvakantie klaar voor gebruik.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen