dinsdag, juni 25, 2024

Meerdere Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld tijdens afscheid vertrekkende raadsleden

Maandagavond 28 maart vond de eerste raadsvergadering plaats na afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee was het de laatste gemeenteraadsvergadering van de oude gemeenteraad en werd er afscheid genomen van de raadsleden die niet zullen terugkeren.

Er zijn zestien raadsleden die niet zullen terugkeren als woensdag de nieuwe gemeenteraad wordt geïnstalleerd. Tijdens afgelopen vergadering werd er daarom afscheid van hen genomen.

Koninklijke Onderscheidingen

Een aantal raadsleden kregen tijdens het afscheid een Koninklijke Onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. Dit ontvangen zij omdat ze tenminste twaalf jaar raadslid zijn geweest.

V. King-de Hoog (Leefbaar Capelle), A. van der Klauw–Cornet (D66) en H. Saritas (Leefbaar Capelle) kregen de onderscheiding van burgemeester Peter Oskam. Tevens ontvingen zij een gemeentelijke erepenning en een mooi blauw vaasje als blijvende herinnering.

De heren M.G. Jaliens, C.F.J. de Jong en C.A. Santman konden helaas niet bij de vergadering aanwezig zijn, maar zijn door de burgemeester gebeld met het mooie nieuws over de onderscheiding. Zij mogen deze op een later moment in ontvangst nemen.

Erepenning en/of vaasje voor overige raadsleden

De gemeentelijke erepenning en het vaasje werden ook overhandigd aan de heren J.S. Kolster, A. Terlouw, J. Breepoel, E.C. Raadsen, J.M. Snijders, S. van Loef en mevrouw D. Badloe omdat zij 4 jaar of langer raadslid zijn geweest. De heer P.G. Holkamp kon niet aanwezig zijn en krijgt de erepenning op een later moment.

Omdat mevrouw J.W. Lauw-Schouten en de heer G. Slagboom geen volle periode raadslid zijn geweest ontvingen zij alleen het vaasje.

Burgemeester dankbaar voor jarenlange inzet

Burgemeester Oskam is lovend over de raadsleden: “Ik dank alle raadsleden voor hun jarenlange inzet voor de Capelse politiek en democratie. Belangrijk werk waarvoor zij veel vrije tijd hebben ingeleverd. Het was weer een mooie raadsperiode en we kijken uit naar de komende vier jaar.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen