dinsdag, juni 25, 2024

Byewaste-App nu te gebruiken in heel Capelle aan den IJssel

Vanaf heden kunnen alle Capellenaren gebruik maken van de Byewaste-app. Met deze app kunnen inwoners eenvoudig gebruik maken van een ophaalservice voor bijvoorbeeld afgedankte boeken, kleine elektronische apparaten, speelgoed of textiel.

Het initiatief werd in 2019 bedacht en in 2020 werd de app in samenwerking met Irado en de gemeente voor het eerst in gebruik genomen in de eerste wijken. Afgelopen november werden daar nog eens twee wijken aan toegevoegd en nu kan de hele gemeente er gebruik van maken.

Wethouder Marc Wilson (Afvalinzameling) is blij met de service: “We willen in Capelle minder restafval en meer hergebruik van spullen. In ons Afvalactieplan staan verschillende maatregelen om te zorgen dat de Capellenaar het afval beter kan scheiden en dat we meer recyclen. Want het verbranden van restafval is slecht voor het milieu en kost ook nog eens veel geld.  Byewaste maakt het de Capelse bewoner heel makkelijk om te recyclen.”


Hoe werkt het?

Inwoners kunnen de app gratis gebruikt om afgedankte spullen, zoals boeken, (kleine) elektrische apparaten, speelgoed, textiel en kleine gebruiksvoorwerpen, op te laten halen. Byewaste komt langs op een voor de bewoners geschikt moment. 

De opgehaalde spullen worden indien nodig gerepareerd en verkocht door kringloopwinkel Het Goed. Wat niet meer hergebruikt kan worden, gaat naar het afvalbrengstation in Capelle om aan te bieden voor recycling. Afgedankte spullen zijn zo altijd grondstof voor nieuwe materialen.

Een afspraak maken om de spullen aan huis op te laten halen gaat via de Byewaste-app (voor iOs en Android). Deze is gratis te downloaden. Wijken die nu voor het eerst mee gaan doen, krijgen een informatiepakket toegestuurd.

In het pakket zit ook een sticker. De spullen die opgehaald moeten worden, mogen in een eigen zak of doos waar de sticker opgeplakt kan worden. Vervolgens kan de bewoner de spullen op de ophaaldag voor zijn of haar deur plaatsen, zodat kringloopwinkel Het Goed de spullen kan ophalen. Thuisblijven is niet nodig. 

Uitsluitend boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en kleine gebruiksvoorwerpen kunnen met deze service worden opgehaald. Grote nog bruikbare spullen kunnen Capellenaren inleveren bij de kringloopwinkels.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen