dinsdag, juni 25, 2024

Brons voor Capelse Lauren Molengraaf op WK Veldrijden

Capels wielertalent Lauren Molengraaf (16) heeft een uitzonderlijk knappe prestatie geleverd op het Wereldkampioenschap Veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. Ze behaalde de derde plek bij de junior-vrouwen.

De start van de race werd ijzersterk geopend door Lauren Molengraaf, maar ook favoriet Zoe Bäckstedt wist goed weg te komen. Door in de aanval te gaan tijdens de klim wist de Britse Bäckstedt uit het zicht te verdwijnen bij de andere renners.

De 17-jarige Bäckstadt wist de verwachtingen waar te maken en kwam eenzaam over de finish. Achter haar volgde de Friese Leonie Bentveld en vervolgens – op slechts een kleine minuut achterstand op de wereldkampioene – Lauren Molengraaf.

Uitslag junior-vrouwen

  1. Zoe Bäckstedt (41m16s)
  2. Leonie Bentveld (+32s)
  3. Lauren Molengraaf (+57s)
  4. Ella Maclean-Howell (+1m06s)
  5. Federica Venturelli (+1m09s)
  6. Lilou Fabregue (+1m09s)
  7. Ava Holmgren (+1m38s)
  8. Isabella Holmgren (+1m49s)
  9. Alma Johansson (+1m57s)
  10. Julia Kopecky (+2m03s)

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen