woensdag, juli 17, 2024

Politie in Capelle aan den IJssel gaat krap jaar met personeelstekort in

De politie in Capelle aan den IJssel gaat een krap jaar wat betreft de personeelsbezetting tegemoet. Landelijk is er een tekort aan 17.000 fulltime agenten, dat blijkt uit een uitvoerige research door de NOS. Het gaat dan om functies in de noodhulp, maar ook ondersteunende diensten. Capelle aan den IJssel valt onder de eenheid Rotterdam, district Rijnmond Oost.

De politie in had in 2021 288 agenten te weinig in dienst, dit jaar lopen zij wel iets in, maar nog steeds zijn er 276 agenten te kort in de eenheid Rotterdam. Hierdoor komen bijvoorbeeld wijk- en jeugdagenten minder toe aan de specifieke werkzaamheden doordat zij regelmatig bijspringen op de noodhulp. De noodhulp rijdt de binnengekomen 112-meldingen af.

In het district Rijnmond Oost waar Capelle aan den IJssel onder valt, gaat het om een te kort van 40 agenten. De verwachting is dat in 2025 het aantal agenten weer is aangevuld. Per jaar worden er ongeveer 4500 aspiranten opgeleid.

Bekijk het volledige onderzoek op de website van de NOS

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen