zondag, juni 16, 2024

Basis- en middelbare scholen na Kerstvakantie weer open

- Advertisement -

Het basisschool- en middelbaar onderwijs kan na de Kerstvakantie weer fysiek worden hervat. Dit maakten demissionair ministers Arie Slob (onderwijs) en Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vanmiddag bekend.

In december werden de scholen onverwacht een week eerder gesloten dan gepland in verband met de zorgen over de omikron-variant van het coronavirus. Dit was een preventieve maatregelen, omdat er nog veel onbekend was over deze nieuwe variant.

Inmiddels vindt het Outbreak Management Team (OMT) dat het verantwoord is om de scholen weer te heropenen. Maandag 10 januari gaan dus de lager en voortgezet onderwijs weer open, en mag ook de buitenschoolse opvang (BSO) weer de deuren openen.

Het MBO en Hoger Onderwijs blijven wel tot tenminste 14 januari doorgaan met digitaal onderwijs. Dan volgt een nieuw ‘weegmoment’ voor het kabinet over de huidige maatregelen.

Buitensportlocaties langer open

Demissionair minister De Jonge kondigde verder ook aan dat buitensportlocaties voor jongeren langer openblijven. Vanaf 11 januari blijven deze locaties op tot acht uur ’s avonds. Momenteel sluiten deze nog om vijf uur ’s middags.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen