vrijdag, juli 12, 2024

Capellenaar moet twee maanden de cel in voor bekogelen ME-bus tijdens Rotterdamse rellen

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag een 28-jarige Capellenaar veroordeeld tot vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. De Capellenaar is veroordeeld voor het gooien van stenen naar een ME-bus.

De rechter vertelde dat de man in totaal drie keer heeft gegooid: eerst twee keer en later op een andere locatie nog een keer. Tussen beide momenten zat een flinke tijdsspanne. De rechter is daarom van mening dat de verdachte bewust de strafbare feiten pleegde, en dat dit niet in een opwelling gebeurde.

De man werkt in zijn dagelijkse leven in een slachterij en volgt nog een studie. Ook heeft hij een dochtertje. De verdachte betuigde spijt en verklaarde dat zich heeft laten meeslepen. De man meldde zichzelf direct toen hij zichzelf herkende op beelden bij Opsporing Verzocht.

Straf lager dan geëist

De rechtbank achtte de Capellenaar schuldig aan de openlijke geweldpleging en legde vier maanden celstraf op, waarvan twee voorwaardelijk.

De opgelegde straf valt lager uit dat de strafeis van het Openbaar Ministerie en dan de andere veroordeelde relschoppers. De rechter vindt een lagere straf gerechtvaardigd doordat de man geen strafblad of achterliggende problematiek heeft.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen