zaterdag, juni 15, 2024

Capellenaren moeten een flink stuk reizen voor testlocatie

- Advertisement -

De dichtstbijzijnde coronatestlocatie van de GGD zit voor Capellenaren bij het Feyenoord stadion of in Gouda. Voor Capellenaren die niet zo mobiel zijn een groot probleem, de PvDA had een brief hierover naar het Capelse stadsbestuur gestuurd.

De GGD kampt zelf door ziekte onder het personeel met capaciteitsproblemen. Normaal gesproken kunnen Capellenaren terecht bij de Kralingse Zoom, deze locatie is momenteel door personeelsproblemen gesloten. De GGD zet medewerkers in op de grotere testlocaties. Het is om deze reden makkelijker om op te schalen dan nieuwe testlocaties te openen.

Volgens het college van burgemeester en wethouders is de testbereidheid in Capelle aan den IJssel hoger dan in omliggende plaatsen.

Ook zelftesten beperkt beschikbaar

Supermarkten en apotheken kampen met een tekort aan zelftesten. In veel winkels en online zijn de zelftests uitverkocht, maar de brancheorganisatie geeft aan dat er nog voldoende voorraad in de magazijnen aanwezig is. Het duurt een aantal dagen om de voorraden weer aan te vullen.

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen