dinsdag, juni 25, 2024

Vanaf maandag opnieuw priklocatie in gemeente

Vanaf komende maandag (22 november) kunnen mensen weer in Capelle aan den IJssel terecht voor een vaccinatie. Iedere maandag staan de deuren open bij Wijkcentrum Schollevaar.

Vanaf maart had de gemeente een eigen priklocatie, gevestigd in sporthal Schenkel. Toen de meeste mensen gevaccineerd waren en de drukte terug liep, werd hierop besloten eind september met deze vaccinatieplek te stoppen.

Toch was er weer behoefte aan het openen van een priklocatie in onze eigen gemeente, waarna gemeente en GGD weer in overleg gingen.

Wijkcentrum Schollevaar

Nu sporten weer mogelijk is, is sporthal Schenkel niet meer geschikt als vaccinatielocatie. Daarom zijn de gemeente en GGD na overleg uitgekomen bij Wijkcentrum Schollevaar aan de Maria Danneels Erf 20.

Mensen die een vaccinatie willen, kunnen iedere maandag tussen 09:00 en 16:00 uur zonder afspraak terecht bij het wijkcentrum. Het is niet een locatie waar de boosterprik wordt gegeven. De boosterprik wordt alleen op de locaties Schuttersveld Rotterdam en Hellevoetsluis gegeven.

Ook mensen die vragen hebben over de covid-19-vaccinaties kunnen bij het wijkcentrum terecht.

Driekwart van Capellenaren volledig gevaccineerd

Momenteel blijkt uit cijfers van het RIVM dat in de leeftijdsgroep van achttien jaar of ouder dat 78% inmiddels hun eerste vaccinatie heeft ontvangen. 76% is volledig gevaccineerd.

In de leeftijdsgroep van twaalf tot en met zeventien jaar heeft 53% een vaccinatie gehaald en is 49% van de gehele groep is volledig gevaccineerd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen