zaterdag, juni 15, 2024

Lange rijen bij testlocaties GGD: “Maak bij voorkeur een afspraak”

- Advertisement -

De GGD heeft afgelopen tijd te maken met extreme drukte bij de testlocaties in de regio. Daarom gaat GGD Rotterdam-Rijnmond vanaf morgen een aantal veranderingen doorvoeren en worden mensen geadviseerd op afspraak te komen.

De drukte heeft vervelende gevolgen voor de mensen die getest willen worden: “Hierdoor ontstaan buiten lange wachtrijen, die soms wel oplopen tot een uur. Dat willen we liever voorkomen.”

De GGD gaat onder andere de grote testlocaties uitbreiden, zodat hier meer mensen terecht kunnen voor een test. Daarnaast worden mensen gevraagd bij voorkeur een afspraak te maken. Op de locaties Rotterdam The Hague Airport, Topsportcentrum, Middelharnis en Zuidland kun je zelfs alleen nog maar terecht met een afspraak.

GGD RR: “We adviseren iedereen zo veel mogelijk een afspraak te plannen. Zo ben je gegarandeerd van een afspraak en hoef je niet onnodig buiten in de kou te wachten. Doordat je direct aan de beurt bent, verklein je daarnaast de kans dat je anderen besmet.”

De testlocatie Kralingse Zoom is vanaf 17 november tijdelijk gesloten. Het personeel van deze locatie wordt op andere locaties ingezet, waar meer teststraten zijn. Daardoor wordt de druk op die locaties ontlast en kunnen meer mensen getest worden. Wanneer de testlocatie weer open gaat, is niet duidelijk.

Afspraak maken voor test

Een afspraak maak je via 0800-1202 / 010-443 80 31 of via www.coronatest.nl (met DigiD). Meer informatie over het testen lees je op: www.ggdrotterdamrijnmond.nl/coronatest.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen