dinsdag, juni 25, 2024

Regenbooggemeente Capelle viert Coming Out Dag

Op 11 oktober is het Internationale Coming Out Dag. Regenbooggemeente Capelle aan den IJssel grijpt deze dag aan om extra aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI+-ers. De regenboogvlag wordt dit jaar weer gehesen en blijft daarna in de mast. Theater aanZ speelt de voorstelling ‘David’ in CAPSLOC en op het stadsplein kunnen Capellenaren een kleurige foto laten maken.

Wethouder Marc Wilson: “Capelle zet zich actief in om de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit te vergroten. We staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn en mag houden van wie die wil. Door op Coming Out Dag met vele organisaties in de stad de regenboogvlag te hijsen en het op andere manier zichtbaar te maken, benadrukken we dit.”

Regenboogfoto Stadsplein

Op zaterdag 9 oktober kan iedereen tussen het middaguur en drie uur op het Stadsplein al een foto van zichzelf laten maken, uitgedost in allerlei regenboog versierselen. Om thuis op de koelkast of het prikbord te hangen en op social media te delen met de hashtag #capelleinallekleuren.

Regenboogvlag hijsen

Op maandag 11 oktober hijst wethouder Marc Wilson samen met Capellenaren de regenboogvlag bij het stadhuis. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De vlag wordt om kwart over negen uur ’s ochtends gehesen. Daarna is er de mogelijkheid binnen nog even na te praten. Ook Capelse partnerorganisaties zoals Welzijn Capelle en de Bibliotheek vlaggen weer mee.

Voorstelling Theater aanZ

Op maandag 11 oktober speelt Theater aanZ de voorstelling “David” in ­CAPSLOC. Een voorstelling over geloof, hoop en liefde. Regenbooggemeente Capelle aan den IJssel presenteert deze voorstelling om met elkaar in gesprek te gaan, elkaar beter te leren kennen­ en elkaar te ontmoeten. Kaarten reserveren kan via www.capsloc.nl

Persoonlijke verhalen

De gemeente publiceert tussen Coming Out Dag en Paarse Vrijdag (10 december) verhalen van Capelse LHBTI+-ers en mensen die nauw betrokken zijn bij LHBTI+-ers. “Zo laten we mensen met hun eigen ervaringen zélf aan het woord, in plaats van dat er over mensen wordt gesproken,” aldus wethouder Marc Wilson. Op Paarse Vrijdag worden de verhalen gebundeld uitgebracht. Wie zelf graag een verhaal kwijt wil, kan zich aanmelden via communicatie@capelleaandenijssel.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen